Welkom » Over Ons » Duurzaam familiebedrijf

Duurzaam familiebedrijf

Biologische bedrijfsvoering

Als familiebedrijf hebben wij ons steentje bij te dragen aan een gezonde toekomst. Om die reden hebben wij in 2016 besloten om over te schakelen naar een biologische bedrijfsvoering. Inmiddels zijn wij SKAL gecertificeerd en mogen wij onze producten als 'biologisch' verkopen. Biologisch boeren betekent voor ons het produceren van gezond voedsel (geen bestrijdingsmiddelen, zo min mogelijk geneesmiddelen) op een manier waarbij wij de aarde achterlaten in een minstens zo goede conditie voor de volgende generatie (geen gebruik van kunstmest, beperkte hoeveelheid drijfmest).

 

 

Zonne-energie

In 2013 is besloten om zelfvoorzienend te worden op het gebied van elektriciteitsgebruik en zijn er zonnepanelen geplaatst. Wij produceren zelfs meer stroom dan dat we zelf nodig hebben, dus dit overschot wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet zodat andere huishoudens gebruik kunnen maken van onze groene energie. Mede met dit initiatief is een lokale duurzaamheids-wedstrijd gewonnen, uitgeschreven door de gemeente Son en Breugel en de Rabobank.

 

Agrarisch natuurbeheer

Jaarlijks een zogenaamde 'bloemenrand' rondom onze akkers. Deze rand bestaat uit een mix van lokale bloemen en koren, zodat op deze manier de inheemse plantgroei en bodemleven wordt gestimuleerd. En het zorgt tegelijkertijd voor een geweldig mooi uitzicht! 

Ook vinden wij het belangrijk om de natuur zo min mogelijk te verstoren en is er een kikkerpoel aangelegd waar de natuur zijn vrije loop kan gaan. Dit is niet alleen voor de natuur erg prettig, ook voor onze bezoekers is dit een heerlijke plek geworden om even rustig te zitten en te genieten. Of om in de winter te kunnen schaatsen. Dubbel winst! 

 

Koe-welzijn

Het welzijn van onze koeien is onze top-prioriteit. Want gezonde koeien betekent ook een gezonde productie van melk en vlees. Wij hebben het voorrecht dat een van onze mede-eigenaren dierenarts is, waardoor gezondheid, welzijn en kwaliteit voorop staan. Dit betekent dat onze koeien minimaal 150 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag lekker de wei in mogen. Maar ook in de stal is er oog voor comfort, zoals een koe-borstel waar de koeien zich heerlijk kunnen laten borstelen, voldoende drink- en eetplaatsen, en ruime plaatsen voor het geval een koe op het punt staat een kalfje ter wereld te brengen. Met regelmaat beoordelen wij de melkveehouderij op verschillende punten, zoals het welbevinden van een koe, de glans van de vacht, eventuele wondjes, maar ook de kwaliteit van het voer en de melkstal.