Biologische melk

 

 

Op onze boerderij is gekozen om met het ras MRIJ te werken vanwege het vriendelijke karakter van de koe. Dit oerhollandse ras heeft een oorsprong dat terug gaat tot 1838 en staat bekend om hun sterke bouw en evenwichtig karakter. Dit maakt de koe uitermate geschikt voor een biologische bedrijfsvoering, waarbij de koeien doorgaans wat beter tegen een stootje moeten kunnen. 

Daarnaast is de melk van onze koeien bovengemiddeld rijk aan eiwit en dierlijk vet, wat zorgt voor extra volle melk. Deze melk leveren wij aan de biologische fabriek van FrieslandCampina, waar de zuivel wordt verwerkt tot de heerlijke biologische producten van het Campina Biologisch assortiment. 

Ook verkopen wij onze melk rechtstreeks vanaf onze boerderij. Verser kan dus niet! Wij mogen deze melk niet voorverpakken, dus dat betekent dat u zelf met een fles, pan, of emmer de melk uit onze tank mag komen tappen. 

 

 

Verse biologische melk kopen? Wij verkopen de melk op afspraak, dus neem dan hier contact met ons op! 

 

Biologisch vlees

Een ander voordeel van het MRIJ ras koeien is dat de koeien doorgaans wat meer bevleesd zijn dan een gemiddelde melkkoe. Zodra een melkkoe niet meer dragend (zwanger) kan worden is de carrière van deze koe bij ons eindig, want zij zal dan uiteindelijk geen melk meer kunnen produceren. Om toch zo veel mogelijk deze dieren te kunnen verwaarden selecteren wij door het jaar heen enkele koeien die mooi bevleesd zijn om te laten verwerken tot vleespakketten. Dit vlees is doorgaans wat robuuster en meer doorleefd (gemarmerd), wat een rijke smaak geeft.

Het slachten en verpakken van dit vlees laten wij doen door een bij ons zeer vertrouwde slager, slagerij Vogels in Elsendorp. Deze slagerij is ook gecertificeerd door het SKAL en mag dus biologisch slachten.  

Het vlees wordt voorverpakt in vaste vleespakketten van 5 kg, en bevat een mix aan verschillende type vlees. Ieder vleespakket kan een beetje afwijken, maar bevat meestal gehakt 300gr (4x), hamburgers (3x2), worstjes (3x2), 2 x kogelbiefstuk, 2x2 riblappen, 2x2 braadlappen, 2x hacheevlees, en 1x soepvlees. Één biologisch vleespakket weegt ongeveer 5kg kost slechts €92,50. 

 

 

 

Daarnaast verkopen we ook los pakjes gehakt van 300 gram, hamburgers van 100 gram, en voorgegaarde worstjes. Lekker voor op de barbeque! Neem contact met ons op voor de actuele prijzen. 

 

Wil je een vlees kopen? Wij verkopen ons de vlees op afspraak, dus neem hier contact met ons op!

 

Brabantse worstenbroodjes

Vanaf nu in ons assoritment, echte Brabantse worstenbroodjes! Hiervoor hebben we een samenwerking met de plaatselijke bakker. Deze bakker bakt de lekkerste worstenbroodjes, maar zijn niet SKAL gecertificeerd. Dat betekent dat wij de worstenbroodjes niet het predikaat ‘biologisch’ mee mogen geven, maar uiteraard is het vlees wel hartstikke biologisch! 

 

 

 

Zin in lekkere worstenbroodjes? Neem dan hier contact met ons op!