Per 1 januari 2019 is boerin Lia gestart als gecertificeerd gastouder op onze boerderij. Haar visie is de combinatie van  kleinschalige kinderopvang in combinatie met het werken en leven op de boerderij. Op onze boerderij beleven de kinderen spelenderwijs de natuur. Samen de kalfjes voeren, eieren rapen, tomaten plukken, zaadjes planten en volop spelen in de buitenlucht. Vies worden mag! De overalls en de laarsjes staan klaar.

Buitenspelen is om meerdere redenen belangrijk. Kinderen eten er beter door en ze slapen er goed van. Ze kunnen buiten niet alleen lekker vrij spelen en bewegen, maar zich ook op andere vlakken goed ontwikkelen. De buitenlucht is gezond en buitenspelen draagt bij aan de natuurbeleving van kinderen: de verschillende seizoenen, licht, wind, zon, regen, sneeuw.

 

In de omheinde tuin kunnen de kinderen naar hartenlust spelen, rennen en fietsen op o.a. de traptractor. Buiten de omheining kunnen we met de kinderen contact maken met boerderijdieren zoals kalfjes, kippen, paarden en onze 2 katten. Door het observeren en het contact met deze dieren, worden kinderen fysiek, mentaal en emotioneel in beweging gebracht.

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden voor kinderopvang op onze boerderij? Neem dan contact met ons op!